Home Home Tuition

Home Tuition

Buntu Bagaimana Nak Mulakan Kerjaya Tutor? Lihat Kisah Perkongsian Permulaan Tutor Ini.

  /  
Bermula sendiri pada cuti semester pertengahan tahun 2011, dicadangkan oleh seorang rakan universiti sambil rakan tersebut membantu membuat iklan. Ketika itu, mendapat pengalaman baru mengedarkan iklan dari rumah ke rumah. Kelas pertama yang diadakan...

10 Tip Ulung Memulakan Langkah Sebagai Tutor Tuisyen

  /  
Anda tidak semestinya mempunyai diploma mahupun ijazah dalam bidang pendidikan untuk mengajar tuisyen. Jadi bagaimana ingin bermula? Ini adalah tips-tips ulung bagi anda yang baru bermula sebagai tutor tuisyen atau cikgu tuisyen. 1. Mulakan dengan mengajar...

“Pernah Buka Tempat Tuisyen, Tapi Tak Menjadi”

  /  
Pemilik Tuisyen Intensif Mumtaz, yang lebih mesra dikenali sebagai Ustazah Zue dikalangan ibu bapa dan murid. Sebelum ini pernah memegang jawatan sebagai Guru Kafa JAIS selama 6 tahun di salah sebuah sekolah kafa di...

Tiada Panggilan Temuduga Bukan Bererti Tiada Harapan Mencipta Kerjaya Sendiri.

  /  
“Doa, mintalah pada Allah pekerjaan yang mulia, diredhai Allah dan yang paling dekat di hati itu..” (Hajah yang disayangi, Azizah, 2018)  Itulah bisikan yang masih diingati hingga saat ini sewaktu menunaikan ibadah umrah bersama ibu...

Lelaki Ini Mengajar Tuisyen Sahaja, Tetapi…

  /  
Nama diberi Mohd Arif Asa’ad Bin Johari. Berasal dari Sabak Bernam, Selangor. Saya sudah berkahwin, mempunyai seorang isteri, seorang anak perempuan dan 4 orang anak lelaki. Pengasas Infitah Training & Consultancy.Alhamdulillah, terima kasih Allah...

Mengapa Sanggup Berhijrah Daripada Bidang Korporat Kepada Tutoring?

  /  
Sebagai seorang isteri dan ibu kepada 3 orang cahaya mata, setiap hari matlamat kita akan bangun awal pagi untuk mencari rezeki, meninggalkan keselesaan rumah demi membantu keluarga untuk memenuhi keperluan. Tidak kiralah apa-apa pun pekerjaan...

Pernah Berimpian Menjadi Doktor, Rupa-rupanya Rezeki Beliau….

  /  
Sesempurna mana pun kita cuba perhalusi perjalanan kehidupan kita di muka bumi ini, yakinlah bahawa Allah akan memberi yang lebih sempurna dan lebih cocok untuk hamba-Nya yang sangat Dia kenali dan sangat Dia sayangi.” Meminati...

Cara Mencari Duit Tambahan Dengan Tuisyen

  /  
Sedikit sebanyak nak share macam mana nak dapat Extra Money. Apa yang aku nak share kat sini bukanlah melibatkan MLM, jual barang, busines internet, dan sewaktu dengannya...tetapi cara ini aku dah praktikkan lama jugaklah. Bila...

Apakah Big Why Itu Penting? Lihat Bagaimana Tutor Ini Mengatur Langkah.

  /  
Mula mencari pengalaman sebagai pengajar dengan bekerja sambilan di sebuah pusat tusyen di Seri Kembangan semasa belajar di IPT. Pada ketika itu, tujuannya hanyalah semata-mata bagi mencari duit belanja dan niat untuk membantu keluarga di...

Maths Susah? Jom Ikuti Kisah Sir Raj Menjadikan Matematik Menarik

  /  
Siapakah diri ini? Berasal daripada pekan kecil Tg. Rambutan Perak, Raj atau lebih dikenali sebagai Tutor Raj, merupakan seorang bekas Jurutera Kimia. Pengalaman bekerja didalam bidang Kejuruteraan ini, Raj memanfaatkan sepenuhnya aplikasi  kegunaan sesuatu...