Home Inspirasi

Inspirasi

Apa Impian Anda Sebagai Tutor? (Impian Saya) Inovasi Pendidikan Untuk Kanak-Kanak Seluruh Dunia

  /  
Siapakah saya diatas? Jom kita rungkai bingkisan cerita ini. Bagaimana hendak saya mulakan cerita saya menggapai impian berkhidmat untuk manusia sejagat dengan tenaga dan kudrat yang ada pada diri yang kerdil ini? Apa yang saya...

Dari Pegawai “Air Traffic Control” Kepada Tutor Pro

  /  
Melanjutkan pelajaran di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor. Sejak 2009 hingga 2012 mengambil jurusan TESL (Teaching English as Second Language). Saya memang memendam impian ingin menjadi seorang pendidik. Mudah cakap nak jadi cikgu daripada kecik....

Apakah Big Why Itu Penting? Lihat Bagaimana Tutor Ini Mengatur Langkah.

  /  
Mula mencari pengalaman sebagai pengajar dengan bekerja sambilan di sebuah pusat tusyen di Seri Kembangan semasa belajar di IPT. Pada ketika itu, tujuannya hanyalah semata-mata bagi mencari duit belanja dan niat untuk membantu keluarga di...

Mengapa Sanggup Berhijrah Daripada Bidang Korporat Kepada Tutoring?

  /  
Sebagai seorang isteri dan ibu kepada 3 orang cahaya mata, setiap hari matlamat kita akan bangun awal pagi untuk mencari rezeki, meninggalkan keselesaan rumah demi membantu keluarga untuk memenuhi keperluan. Tidak kiralah apa-apa pun pekerjaan...

“Pernah Buka Tempat Tuisyen, Tapi Tak Menjadi”

  /  
Pemilik Tuisyen Intensif Mumtaz, yang lebih mesra dikenali sebagai Ustazah Zue dikalangan ibu bapa dan murid. Sebelum ini pernah memegang jawatan sebagai Guru Kafa JAIS selama 6 tahun di salah sebuah sekolah kafa di...

“10 Pusat Tuisyen Tolak Saya Mentah-Mentah!”

  /  
Cikgu Akin nama gelaran yang di beri.Kisah permulaan kerjayanya adalah sebagai seorang Eksekutif Akaun pada tahun 2014, seminggu setelah tamat pengajiannya dalam Diploma Perakaunan. Atas alasan sayang untuk meninggalkan kerjaya yang semakin disukai itu,...

Bunda Moon Melakar Impian Untuk Membina Legasi Sebagai Pendidik

  /  
Bundamoon di sini Mari membaca bicara yang disusun lenggok rapi Kisah Bundamoon mengejar impian yang berintonasi Lirik pentas kehidupan merungkai rahsia diri Apakah bunda masih ada mahkota hati? Bunda berbisik sendiri dalam kesamaran untuk mencari jawapan Apakah pegangan dan landasan...

7 Tip Elakkan Pelajar Bosan Belajar Tuisyen. No. 5 Paling Disukai Pelajar

  /  
Ini merupakah salah satu bab yang terpenting dalam kehidupan seorang Tutor. Ini adalah kerana amat penting untuk kita dan pelajar kita berasa seronok dengan sesi pembelajaran kita. Saya selalu mengingatkan diri saya dan tutor-tutor...

Apa Yang Best Jadi Home Tutor Tuisyen?

  /  
Best sangat ke jadi Home Tutor ini bang? Haaaa, percayalah kepada anda yang sedang baca perkongsian saya kali ini. “Best sangat ke jadi Home Tutor” ini adalah soalan yang paling popular sekali diajukan kepada mana-mana...

Cara Mencari Duit Tambahan Dengan Tuisyen

  /  
Sedikit sebanyak nak share macam mana nak dapat Extra Money. Apa yang aku nak share kat sini bukanlah melibatkan MLM, jual barang, busines internet, dan sewaktu dengannya...tetapi cara ini aku dah praktikkan lama jugaklah. Bila...