Dibawakan terus ke rumah anda!

Tonton video ini sekarang untuk anda lihat sendiri kenapa ilmu training dapat mengembangkan ilmu, kerjaya & bisnes anda...

"Akhirnya, kami akan bongkarkan Formula jadi Trainer 'from scratch' yang Berkesan & Berimpak!"

Dari : Coach Mohd Noor

Saya lihat ramai yang tak mahu untuk bercakap & memberi 'training' sebab 'takut' & tak 'confident'.

Biasanya bila ditanya apa yang menghalang daripada kita bercakap di depan,

antaranya adalah risau diketawakan orang... takut nanti kena kecam... tak ada content menarik atau tak ada keunikan apa yang hendak disampaikan... tiada daya penarik serta tidak yakin dengan pembawakan dan penampilan diri.

Macam mana saya tahu?

Saya dah beri training kepada pelbagai 'crowd'...

Jom saya ceritakan pengalaman saya.

Assalamualaikum. Saya Coach Mohd Noor. Dulu saya memang seorang introvert.

Saya juga mempunyai kerisauan atau orang kata 'nervous' bila nak bercakap depan orang, terutamanya depan ramai orang.

Macam-macam bermain dalam fikiran saya, antaranya...

"Orang nak dengar ke aku cakap ni..."

"Dorang faham ke apa yang aku tengah cakap ni. Macam mana kalau tak faham..."

"Malunya kalau salah cakap... segannya orang semua fokus kat aku..."

Tu tak termasuk lagi darah gemuruh... "butterfly in my stomach"

Tapi, bagaimana saya atasinya?

Anda boleh teka dari mana datang kekuatan untuk bercakap depan audience & buat training?

Ya... Dengan TRAINING.

Saya juga melalui fasa dilatih & melatih diri untuk "breakthrough" sehingga seperti kini.

Saya dapati ramai di antara pendidik ataupun orang dewasa mempunyai satu isu yang sama dengan saya dulu - agak risau ataupun takut.

Selama lebih lima belas tahun dalam bidang ini, saya dapati ramai di antara para pendidik, tutor mahupun juga orang dewasa mempunyai isu-isu seperti ini.

Ada di antara mereka yang 'nervous' bila diminta untuk bercakap di hadapan ramai ataupun sekumpulan orang.

Ada pula yang 'seram'.. takut sangat apa orang fikir, apa pandangan orang kat kita...

Sebab apa?

Sebab terasa risau, nak cakap apa di depan ni.

Ada antara kita yang memang ada content... cuma tak tahu macam mana nak mempengaruhi audience di hadapan.

Mungkin ramai di antara anda terfikir saya ni 'gifted' ataupun memang dilahirkan untuk pandai bercakap. Kan?

Percaya atau tidak... saya seorang introvert & sewaktu belajar di IPT, saya memang seorang yang pemalu. Saya sebenarnya tidak suka dan saya kalau boleh nak elakkan diri untuk bercakap di hadapan.

Tapi apa yang berlaku, semasa saya berada di peringkat universiti, saya paksa diri untuk berjinak-jinak dalam program di sekolah-sekolah sebagai fasilitator.

Sebab masa tu saya rasakan saya perlu membantu pelajar-pelajar di sekolah. Motivasi mereka dan juga teknik mereka untuk belajar dan dalam masa yang sama untuk menjadikan mereka orang yang dapat memberi manfaat kelak selepas. daripada sekolah dan juga universiti

Saya dan rakan saya pernah membonceng motosikal daripada Seremban ke Shah Alam selepas kami graduate untuk jadi fasilitator.

Perjalanan saja ambil masa lebih 1 jam setiap hari.

Pada masa tu, kami ingat fasilitator hanya bantu mengendalikan program dan latihan dalam kumpulan saja...

Tapi...

Banyak lagi perkara-perkara yang penting yang perlu dibuat untuk menganjurkan program, seperti persediaan program.

Jadi bila bilangan peserta yang daftar tidak seperti yang ditargetkan, kami sendiri terpaksa turun ke rumah-rumah untuk mengedarkan flyers untuk bantu organizer program.

Haa... daripada situ kami belajar satu ilmu yang sangat penting. Apa tu? Bila nak menganjurkan program bukan perlu pandai bercakap sahaja... ada banyak lagi formula-formula yang kita perlu kuasai.

Saya dah ringkas & padatkan dalam 8 langkah

crop formula btlt

Macam mana... simple bukan?

Teruskan membaca sebab sebelum akhir page ini saya nak bawa anda menyelusuri semua 8 langkah tadi supaya anda boleh nampak keseluruhan bagaimana untuk bercakap & beri training dengan lebih yakin, efektif, berimpak & 'memukau', disamping kaedah persediaan & pelancaran program...

...walaupun anda belum pernah buat sebelum ini.

Bagaimana anda nak ambil pengalaman saya buat training selama lebih 1 DEKAD?

... Dan tukarkan kepada ini

Bayangkan anda bercakap dengan audience .....

Ini Apa Kata Mereka...

Ini sebabnya kami bawakan

Bengkel

#BTLT2021

Bengkel 2-Hari Secara Online Untuk Bantu Anda Kembangkan Skil & Pengetahuan Melalui Training!

Bengkel yang mana merangkumi 8 Formula yang sangat penting untuk bantu anda menjadi trainer yang disukai ramai.

Fikir yang bengkel ini 'training' untuk 'train' anda jadi 'trainer'...

Apa sebenarnya

Bengkel "Be The Legend Trainer"?

Ia bengkel training 2-hari untuk melahirkan trainer yang berimpak & 'tak kaku'

Bengkel "Be The Legend Trainer" merupakan kunci dalam perancangan, intipati dan mengembangkan training anda.

Bila anda hadir ke Bengkel "Be The Legend Trainer", ini yang anda akan temui...

1- Personality

Bagaimanakah branding yang dapat menarik perhatian bakal peserta anda? Apa yang anda ingin fokuskan. Personal branding, company branding atau sebagainya... ataupun anda ingin fokus pada strategi.

2- Marketing

Bagaimana nak membuat marketing yang berkesan dan sesuai dengan target audience anda. Cuba bayangkan anda ada program yang bagus. Tapi, program anda tidak akan dapat dijalankan dengan lancar jika tiada cara marketing yang sesuai.

3- Speaking

Bagaimanakah teknik bercakap yang berpengaruh? Bagaimana cara membuat introduction & engagement yang berimpak.

4- Event

Bagaimana anda ingin menguruskan sebuah program secara offline dan online secara lebih profesional dan sistematik.

5- Proposal

Teknik buat proposal yang dapat tarik perhatian, jika anda ingin bekerjasama dengan agensi luar ataupun ingin propose program di sekolah atau mana-mana agensi.

6- Module Framework

Asas program kepada seorang trainer & speaker adalah Modul FrameWork. Anda perlu ada modul yang boleh menarik perhatian, yang lain daripada yang lain untuk tarik perhatian peserta dan mereka dapat ikut serta faham tentang program anda.

7- Value

Apa 'benda' yang anda nak bawakan yang peserta atau pendengar dapat aplikasikan dalam kehidupan mereka.

8- Behind The Scene

Perkara yang mungkin biasa terlepas pandang. Nampak kecil, tapi boleh bantu dalam promosi program seterusnya.

Bengkel "Be The Legend Trainer" ni dicipta untuk siapa?

Sekarang anda mungkin tertanya-tanya bengkel ini untuk siapa...

Ada yang bertanya program ni sesuai untuk siapa...

Anda seorang pendidik?

Atau anda seorang trainer yang ingin kembangkan lagi kerjaya anda dalam bidang ini dan mahu lebih ramai lagi peserta.

Mungkin juga anda merupakan pelajar atau graduan yang ingin menceburi bidang ini.

Anda seorang founder ataupun agen, stokis dan sebagainya anda ingin mengembangkan bisnes anda dengan cara berkomunikasi secara berkesan dan berikan training yang efektif.

Ataupun siapa saja anda yang mana anda ingin menyampaikan content anda dengan lebih berkesan dengan modul yang mampu menarik perhatian lebih ramai pelajar atau audience.

Jika ini berbunyi seperti anda...jadi bengkel ini untuk anda!

Lihat apa kata mereka...

Info Bengkel 'Be The Legend Trainer'

Tarikh & Hari

20 & 21 Mac 2021 (Sabtu & Ahad)

Masa

9.00 pagi - 5.00 petang

Online

Zoom.us

Sekarang pasti anda tengah fikir...

Berapa kos yang anda perlu laburkan untuk bengkel 2-hari ini...?

Kebiasaannya, untuk hadir bengkel sebegini secara LIVE, ianya RM500 per orang

Tak termasuk lagi kos hotel penginapan, pengangkutan, makanan...

Tapi memandangkan kami akan bawakan bengkel ini secara online terus ke rumah anda...

Dan saya betul-betul nak anda dapat manfaat daripada program ini...

Pakej Bengkel 'Be The Legend Trainer'

Legend

357 / pax

  • Bengkel 2 Hari bernilai RM500
  • E-Sijil Penyertaan
  • Akses ke 'Vaksin Yakin Berkomunikasi' bernilai RM100
  • Sesi Training & Presentation Certification bernilai RM500
  • Sijil Certified Legend Trainer bernilai RM200
  • Support Group 30 Hari bernilai RM200
  • Total Nilai RM1500

Advance

297 / pax

  • Bengkel 2 Hari bernilai RM500
  • E-Sijil Penyertaan
  • Akses ke 'Vaksin Yakin Berkomunikasi' bernilai RM100
  • Support Group 30 Hari bernilai RM200
  • Total Nilai RM800

Basic

97 / pax

  • Bengkel 2 Hari bernilai RM500
  • E-Sijil Penyertaan
  • Total Nilai RM500

Nota: Tidak akan diadakan siaran ulangan!

Anjuran

Anjuran Bersama