TUNGGU DULU...

ADAKAH ANDA NAK KAMI TUNJUKKAN CARA GROW KERJAYA PENDIDIK & BISNES PENDIDIKAN GAYA PROFESIONAL DAN TAHAN LAMA!

Di Saat Pandemik Yang Tak Menentu, Ramai Antara Kita Yang Masih Mencari Arah Tuju Untuk Bangkit Semula...

KINI MASANYA BERJUANG SEMULA UNTUK 'SURVIVE' PADA TAHUN 2021!

Adakah Anda Seorang TUTOR, PENDIDIK, atau USAHAWAN PENDIDIKAN yang Sudah Lama atau Masih Baru Menjebakkan Diri Dalam Bidang Ini? Atau Anda BERMINAT Nak Terjun Dalam Bidang Pendidikan, Tutoring & Bisnes Tuisyen?

#STPM2021 Telah Kembali Untuk Tahun Ke 7!

1
tahun penganjuran
500
peserta
1
negeri

Kali ini dibawakan secara ONLINE!

Bersama Speaker Berpengalaman Yang Akan Berkongsi Formula & Rahsia Untuk Bina, Maintain, Kembangkan & Bertahan Sebagai Pendidik & Usahawan Pendidikan Profesional Abad Ke-21!

Satu-satunya Program Tahunan Terbesar Yang Mengumpulkan Tutor, Pendidik, Guru & Usahawan Pendidikan Dari Seluruh Malaysia

#TheRevolutionOfEduliners

“DARI CUMA DOK TUNGGU JOB MASUK JE… ‘HOME TUTOR’ INI BUKTIKAN KINI DIA SUDAH ADA STUDENT YANG RAMAI DIBAWAHNYA!

“DARI TUTOR BIASA MENGAJAR SECARA SAMBILAN, WANITA INI BUKTIKAN BELIAU MAMPU BERJAYA & ADA PUSAT TUISYEN SENDIRI”

[REAL EXPERIENCE!] – “USAHAWAN HOME TUITION INI BELAJAR DIRECT DENGAN PENGUSAHA PUSAT TUISYEN DARI SELURUH MALAYSIA!”

“BAGAIMANA LELAKI INI BUKTIKAN DARI CUMA JADI TUTOR BIASA BUAT ‘HOME TUITION’ KINI MAMPU ADA PUSAT TUISYEN SENDIRI!”

Apakah keistimewaan menjadi Tutor?

Ada lebih 5 juta pelajar di seluruh Malaysia menurut statistik oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Dari sehari ke sehari bidang ini ini semakin membesar dan menerima permintaan yang ‘mencurah-curah’ daripada ibu bapa dan pelajar di Malaysia,

 • Dapat berbakti kepada komuniti & membantu pelajar mengalami peningkatan yang ‘ketara’ dan mencapai kecemerlangan.
 • Bebas menikmati faedah pekerjaan yang memuaskan dan menyeronokkan.
 • Menjana satu lagi sumber pendapatan dengan sangat mudah.
 • Boleh dilakukan secara sepenuh masa atau separuh masa.

Adakah anda sedang Berdepan cabaran ini?

 • Situasi pandemik yang tak menentu jejaskan perkembangan kerjaya & bisnes anda?
 • Buntu, sedang mencari solusi, support & 'circle' yang terbaik?
 • Bisnes & perkhidmatan tergendala dek kerana ketakutan ibubapa?
 • Resah, masih tak pasti bagaimana nak bangkit semula selepas PKP sebab banyak exam dah mansuh?
 • Pelajar nampak bosan bila anda mengajar, dan anda tak tahu nak buat macam mana?
 • Tak tahu nak aplikasi pembelajaran kreatif & inovatif untuk pelajar?

Anda rasa, anda ada masa untuk sakit kepala fikirkan isu ini?

Tidak perlu risau, kerana ramai di antara kita mempunyai isu yang sama.

Maka #STPM2021 ada jawapannya!

Apakah MANFAAT & ILMU yang anda akan perolehi dalam #STPM2021 ini??

 • Teknik Pembelajaran terkini
 • Mengetahui bagaimana teknik pengajaran pembelajaran yang lebih kreatif, inovatif & berimpak yang mengikut trend semasa.
 • Inspirasi
 • Peluang untuk bertanyakan terus kepada speaker-speaker dan ketahui rahsia jatuh bangun, kebangkitan & kejayaan mereka.
 • Circle
 • Ambil peluang berjumpa & bergaul dengan circle positif dari bidang yang sama, serta boleh bertukar tip & pendapat.
 • Pembelajaran Digital Berimpak
 • Rahsia mengaplikasi teknologi untuk pengajaran yang lebih mudah untuk diikuti & lebih memberi kesan kepada pelajar.

Siapa yang sesuai hadir ke Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2021 ini?

 • Tutor yang sudah memulakan kerjaya dan sedang berfikir bagaimana untuk mengembangkan kerjaya ini.
 • Mahasiswa dan graduan yang ingin mengajar sambil menjana duit poket sendiri
 • Individu yang sudah mempunyai kerjaya tetapi masih mencari kerja ‘part-time’ yang tidak mengganggu kerjaya utama.
 • Usahawan yang sudah memulakan bisnes pendidikan sama ada private tuition, home tuition mahupun pusat tuisyen, pusat pembelajaran al-Quran, pusat pembelajaran kemahiran, taska, tadika dan sekolah swasta.
 • Anda yang berminat mulakan kerjaya dalam bidang pendidikan samada sebagai pendidik atau usahawan.
 • Guru, pensyarah & semua pendidik.

Siapakah Penganjur #STPM2021?

 

 • Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM yang pertama telah dijalankan pada tahun 2015 sempena mengambil semangat dari National Tutor Conference (NTC) yang telah dijalankan di London pada tahun yang sama.
 • Berpengalaman dalam membuka cawangan tuisyen di seluruh Malaysia serta dalam proses untuk menambahkan cawangan. (Sistem yang membantu menguruskan bisnes dari mana-mana sahaja termasuk luar negara)
 • CMN telah membantu dan melatih lebih 2100  Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline.
 • Telah membantu ramai usahawan bisnes home tution, pusat tuisyen, kelas al-Quran, tadika (lebih 36 branding@syarikat) untuk memulakan serta mengembangkan bisnes
 • Pengasasnya telah menjadi penganjur kepada bengkel, seminar, training dan coaching (online & offline) untuk tutor & usahawan pendidikan termasuk program tahunan Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang dihadiri lebih 1457 oleh pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia semenjak 2009.
 • Telah dianugerahkan Silver Award for Computational Thinking Games Design 2018 di The 1st National STEM Seminar 2018, dan Modul STEM Funtastic Sains & Matematik diberi pujian & pengiktirafan di dalam mesyuarat National STEM Movement, serta Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival 2018 di UIA.

 • Selain itu, Team Funtastic CMN juga telah dianugerahkan Anugerah Perak semasa EDUINNOVATION 2018 anjuran Fakulti Pendidikan UKM dan dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel ‘Beyond Expectation Teachers’ bersama guru-guru sekolah anjuran PPD.

Siapakah Speaker Utama & Pengasas #STPM?

Coach Mohd Noor Mohd Tahir

 • Memulakan perjalanan karier dalam bidang pendidikan sebagai guru sekolah rendah dan menengah, sebelum menjadi Pensyarah di sebuah IPT.
 • Dianugerahkan sebagai ‘Pensyarah Berkaliber’ di sebuah IPT dan Anugerah Pengajaran ‘Best Subjects’ (4 semester berturut-turut). Semasa bertugas di sana, beliau juga berpengalaman mengendalikan program motivasi, teknik belajar & ceramah kerjaya di sekolah-sekolah.
 • Kini, beliau yang merupakan Pengasas bagi CMN Academy & Tutor Profesional Malaysia. Selain itu, beliau juga merupakan Peneraju Modul ‘Beyond Expectation Tutor’ dan ‘Success Tutorpreneur Mentorship’ (STM) yang telah membantu lebih 1400 Tutor & Usahawan Pendidikan mengajar dan menguruskan bisnes dengan lebih sistematik & profesional
 • Beliau juga merupakan penasihat & peneraju kepada beberapa modul pembelajaran seperti modul Funtastic Sains & Matematik serta modul Tajwid Infografik.
 • Beliau bersama team CMN telah membantu, melatih dan menjalankan ‘coaching’ lebih 2000 orang tutor dan Usahawan Pendidikan di Malaysia secara live dan online dan membantu usahawan tuisyen dan learning centre untuk berkembang. Beliau telah dianugerahkan ‘Tutorpreneur Icon 2016’ melalui undian oleh Tutor & Usahawan Pendidikan Malaysia.
 • Telah mendapat Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya. Beliau juga penasihat kepada modul Tajwid Infografik. Selain itu, Team CMN Funtastic juga telah merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA.

Siapakah Speaker #STPM2021?

Speaker 1

Speaker 2

Speaker 3

Apa Kata Mereka Yang Telah Hadir Sebelum Ini?

“Paling best tentang STPM adalah networking antara peserta juga trainer hebat dalam STPM. Tiba-tiba ramai pula teman-teman seperjuangan dalam bidang ini. Sebelum ini tidak tahu nak berkongsi atau minta pandangan dari siapa. Baru saya nampak the ‘power of networking’, sampai sekarang saya sentiasa bertanyakan mereka apa sahaja cabaran dan solusi dalam meneruskan bidang ini. Bila ramai support , insyaAllah rasa lebih kuat dan semangat untuk terus upgrade diri dan juga syarikat.

Tak sabar rasanya menunggu STPM seterusnya , pasti lebih hebat dan mantap!” Tak sabar rasanya menunggu STPM seterusnya , pasti lebih hebat dan mantap!”
Nurul Ain Azmi
Founder Akademi Raudhah Genius
“Selepas STPM ini saya sedar, bahawa dalam bisnes ini kita perlukan team work untuk terus maju. Jadi lepas saya balik dari STPM tempoh hari, saya terus buat apa yang saya pelajari.

Dan di STPM jugak saya belajar bukan cara untuk buat duit sahaja, saya jugak faham emosi klien atau pelanggan pada masa sekarang atas hasil sharing speaker speaker yang hebat!! Semoga STPM dapat diteruskan di masa hadapan.” Tak sabar rasanya menunggu STPM seterusnya , pasti lebih hebat dan mantap!”
Ahmad Syah
Founder Farabi Home Tuition
Alhamdulillah….Indahnya aturan Allah memperkenalkan STPM melalui seorang sahabat kepada saya. Walaupun hampir 5 tahun saya terlibat dala industri Tuisyen, namun saya tak mampu untuk kembangkan bisnes ini kerana kurangnya ilmu.

Hasil STPM pengetahuan ilmu Tuisyen saya mendadak naik drp hanya 5% kepada 99.9%, ilmu yang selama ini saya cari. Ilmu yam paling mahal yang saya belajar di sini ialah ilmu Pengurusan & Marketing. Sekarang baru saya sedar betapa pentingnya ilmu menguruskan syarikat & kewangan yamg betul, pentingnya bernetworking, membina Teamwork, Proses “Branding” dgn memperkenalkan Nilai Tawaran, Teknik Marketing Offline & Online.

Belajar daripada insan-insan yang telah berjaya di STPM ini menyebabkan saya lebih berkeyakinan & bersemangat untuk terus mengatur langkah, merancang strategi. Dengan adanya Group Support sebagai langkah untuk follow up peserta STPM juga merupakan satu tindakan bijak oleh CMN Global Consultant. Tahniah! Dengan adanya grup fb support ini saya sendiri dapat banyak maklumat & isu-isu terkini industri tuisyen serta tahu kepada siapa harus saya rujuk jika ada persoalan. InsyaAllah jumpa di STPM seterusnya pula ya.” Tak sabar rasanya menunggu STPM seterusnya , pasti lebih hebat dan mantap!” Tak sabar rasanya menunggu STPM seterusnya , pasti lebih hebat dan mantap!”
Siti Rokiah Othman
Pengasas Pusat Tuisyen Ummah Intelek
“Masyaallah ilmu yang dikongsikan sangat membantu saya untuk melangkah lebih jauh lebih yakin dalam industri ini. Bagai tak tenang rasa apabila idea tercetus mencurah-curah hasil dari ilmu yang diperolehi dari STPM untuk meningkatkan kualiti home tuition saya. STPM ibarat membuka minda agar nampak lebih jauh dan lebih lebar terhadap masa hadapan industri ini. Jika sebelum ini saya menjadi home tutor melalui agensi, STPM ibarat mencabar saya kenapa tidak saya memiliki agensi sendiri agar mampu memberi peluang kerjaya kepada masyarakat. Inshaallah ianya telah menjadi impian danakan direalisasikan dengan ilmu dan perkongsian berterusan dari rakan-rakan network, aamin ya Mujib. Tahniah kepada team penganjur, STPM secara keseluruhannya sangat memberi manfaat. Semoga STPM seterusnya lebih awesome.”
Miza Rahman
Rizqi Ilmu Home Tuition
“I’m very thankful for those who’ve shared so generously about everything they know in this industry, it’s really helped me a lot! I am now more confident and optimistic about starting and building my own tuition business (or career, as I like to call it).

And the organisers had everything covered, from understanding students to expanding your business. They’ve even included a little about having good customer service! Which just tells you that they REALLY care about giving you THE BEST!

I’ve also met plenty of amazing and inspiring people there, who eventually became some of my good friends. We continue to share tuition – business related information till this very day.

All in all, if you came out of the symposium without feeling refreshed, inspired, or motivated, then you must have missed some very great slots throughout the symposium.

Thank you so much for organising this event and for giving aspiring tutors like myself an opportunity to build our career and dreams!”
Natasha Mazni
Co-Founder Excellent Pivots Academy
“Saya bersyukur kepada Allah s.w.t kerana hati terbuka menghadiri STPM. Bagi saya, STPM ialah satu program banyak manfaatnya terutama kepada tutor-tutor dan pengusaha pusat tuisyen. Alhamdullilah, sepanjang STPM banyak ilmu yang saya dapat seperti peluang-peluang tuisyen, sistem pengurusan, pemasaran dan yang yang penting saya dapat meningkatkan kualiti pembelajaran tuisyen. Selepas menyertai STPM saya berjaya membuka 2 cawangan kelas tuisyen di kawasan Batu Caves dan Gombak. Saya berharap, program ini dapat diteruskan dan dapat membantu individu-individu yang terlibat dalam industri pendidikan.”
Muhammad Faiz Azmi
Manager Kelas Tuisyen Smart Genius

Info Simposium Tutor Profesional Malaysia #STPM2021

 • Tarikh : 27 & 28 November 2021
 • Masa : 9 am - 5 pm
 • Online : Aplikasi Zoom

DAPATKAN AKSES #STPM2021 BERNILAI RM100 DENGAN YURAN PROMOSI HANYA RM30!

Jaminan Pemulangan Wang 100%

Jika anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan #STPM2020 atau mengenai apa sahaja perkhidmatan kami, maka pihak kami akan memulangkan wang anda 100% pada hari pertama #STPM2020.

Alhamdulillah tiada peserta setakat ini yang meminta pemulangan wang sepanjang 5 tahun STPM diadakan.​

Apa Kata Mereka Yang Telah Hadir Sebelum Ini?

Sanggup Terbang Dari Sarawak Ke Selangor Semata-Mata Nak Hadir STPM!

Teknik / konsep yang dikongsikan boleh diaplikasikan dalam pelbagai cara dari peringkat tadika ke sekolah menengah.

dapat explore banyak ilmu dan aplikasi online untuk pembelajaran dalam kelas melalui perkongsian STPM.

Dianjurkan Oleh:

FAQs

Ya, pihak kami menyediakan E-Sijil Penyertaan bagi peserta yang hadir 2 hari penuh ke  #STPM2021 dengan membuat pendaftaran sebelum jam 9 pagi hari pertama program sahaja. 

Program #STPM2021 ini hanya sesuai untuk yang berumur 18 tahun ke atas sahaja. 

Anda akan dapat pengesahan tempahan, pengesahan pendaftaran dan link untuk Facebook Support Group untuk info selanjutnya. Pastikan anda menerima emel pengesahan pendaftaran.

Sebarang pertanyaan boleh whatsapp Customer Service #STPM2021 di 011-13172015

Untuk Penajaan STPM, ada beberapa Pakej menarik yang disediakan. Untuk maklumat lanjut boleh whatsapp ke 011-15775761

Hall of Speakers (STPM 2015-2018)

Jumpa Di Sana!

'YAKIN SEBELUM BERJAYA'

Download Percuma

Video Premium: Formula Tutor Ber’IMPAK OPTIMA’

Bagaimana Dari Seorang Kepada Ribuan Pelajar