Teknik Mengendalikan Kelas Online Berimpak Bakal Didedahkan Oleh Speaker-Speaker Berpengalaman Dalam

Bengkel Online

#VOT2021!

Adakah anda seorang pendidik, guru sekolah, pensyarah, tutor tuisyen & al-Quran, usahawan pendidikan atau newbie?

Mahukah kami tunjukkan teknik dan strategi yang telah terbukti berkesan bagaimana menjadi tutor yang berjaya?

Adakah anda mahu memberikan pembelajaran serta perkhidmatan yang terbaik & profesional kepada pelajar dan klien anda?

Apakah keistimewaan menjadi Tutor dan Usahawan Pendidikan??

Jika anda inginkan keistimewaan-keistimewaan tersebut, anda di jemput bersama kami dalam #VOT2021!

“6 tahun sebagai usahawan pendidikan tersungkur akibat covid. Selepas 6 bulan berehat kini bangkit dengan 2 modul terbaru dan melepasi target iaitu 5 angka pertama sebulan. Sekarang mempunyai modul sendiri Formula Heart to Heart Closing.”

“Berpengalaman bekerja dalam bidang korporat. Kemudian beliau tercari-cari kerjaya yang boleh balance antara kerjaya dan family dan menemui 'passion' dalam bidang tutoring. Merupakan speaker Funtastic Kimia SPM dan projek bersama University of Cyberjaya. Daripada income RM400-500 sebulan kini beliau menjana RM5000 sebulan dalam bidang tutoring. Kini mempunyai modul sendiri FIT KIMIA."

“Pernah di'reject' oleh 10 buah pusat tuisyen. Berpengalaman sebagai akauntan sambil buat partime tuisyen dengan mengajar banyak subjek. Selepas join program CMN, kini beliau fokus kepada prinsip akaun dan memperolehi RM7500 sebulan. Kini beliau mengorak langkah sebagai Usahawan Tuisyen dan mula membina Team”

Apakah Manfaat yang anda akan perolehi dalam Seminar Online 'Vaksin Online Tutoring' ini??

Formula Profesionalisma

Ketahui Formula Profesionalisma yang menyebabkan ibu bapa tidak ragu-ragu memilih anda sebagai tutor mereka.

Rahsia ‘Part-time’

Rahsia orang bekerja ‘part-time’ bergaji seperti kerja ‘full time’

Modal Rendah

Rahsia orang memulakan kerjaya Tutor dengan modal rendah atau ‘zero cost’!

Rahsia Sukses

Rahsia orang yang yang tidak mempunyai sijil perguruan sukses dalam industri ini.

Saham Akhirat

Mengetahui bagaimana menjana saham akhirat dengan menyebarkan ilmu di minda.

Mentoring

Ambil peluang ini untuk bertanyakan terus kepada speaker-speaker dan ketahui rahsia mereka.

“Pernah rasa malu sebab tiada kerja tetap lepas grad. Teringat pesanan mak untuk berdoa di Mekah untuk bina kerjaya. Pernah buat tuisyen di rumah sebelum mengenali CMN. Setelah dibimbing, kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik UPSR dan menguruskan CMN Academy Melaka. Beliau juga berjaya menghasilkan modul sendiri dan menjana sale RM8000 sebulan”

“Berpengalaman sebagai Engineer dan terpaksa melepaskan jawatan kerana ingin fokus family. Kemudian menemui passion dalam bidang tutoring dan kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik PT3 dan mempunyai modul sendiri. Kini merupakan tunjang utama dalam menguruskan Projek Kerjasama CMN dan University of Cyberjaya untuk program pelajar SPM”

“Berpengalaman sebagai fasilitator Petrosains Negara. Berpeluang untuk membawa pelajar memenangi gold award pertandingan inovasi. Merupakan speaker untuk projek pelajar SPM di bawah Lembaga Zakat Selangor. Kini beliau merupakan speaker Funtastic Sains dan mempunyai modul Sains sendiri”

Apakah ilmu dan teknik saya akan perolehi dalam #VOT2021 ini?

Formula Profesionalisma dalam Servis Anda

Tip & teknik yang berguna bagi tutor untuk memberikan servis yang menyebabkan ibu bapa dan pelajar akan mengiktiraf anda sebagai tutor yang profesional dan secara tidak langsung akan menaikkan servis dan branding anda. Teknik ini telah digunakan oleh ramai tutor-tutor yang menyebabkan klien suka serta setia pada anda. Dengan memastikan apa yang ibu bapa mahu, anda akan dapat: Menambahkan klien secara automatik dengan kaedah pemasaran yang minima Menjana pendapatan yang lumayan Membuat pahala yang berpanjangan

Teknik Pembelajaran Abad Ke-21 & IR 4.0

Dengan mempelajari teknik-teknik mengajar yang praktikal ini, pelajar akan lebih selesa untuk belajar dengan anda dan sentiasa tertunggu untuk kelas seterusnya. Kita juga akan lebih seronok mengajar dan dapat membantu pelajar belajar dengan lebih berkesan dengan adanya perubahan yang positif dalam pembelajaran mereka. Ini menjamin kerjaya anda akan lebih cemerlang dalam bidang ini di samping membantu anda untuk pergi lebih jauh lagi. Dengan mengetahui keunikan serta niche anda, anda boleh membuat modul pembelajaran anda sendiri dan ini menaikkan imej diri atau branding anda.

Rahsia Legasi Pendidikan

Peserta akan diajar dengan Teknik Lean Start Up iaitu memulakan kerjaya dengan teknik mudah. Strategi X pula menyebabkan kita kebal persaingan kerana klien suka untuk memilih kita sebagai tutor anak mereka. Pengurusan SOP Tutor Profesional yang sistematik juga akan dikongsikan bagi meningkatkan tahap profesionalisma diri serta bisnes anda. Dengan pengurusan yang lebih baik akan membantu anda memperkembangkan serta membantu lebih ramai ibu bapa dan pelajar.

Teknik Digital Learning

Para peserta akan diajar dengan Teknik Digital Learning yang boleh digunakan untuk mengembangkan servis tuisyen lebih mudah dan efektif! Perkongsian pengalaman dari speaker-speakar tentang pengalaman sebenar jatuh bangun serta bagaimana mereka boleh kekal dalam bidang ini. Strategi pula akan menjadikan kerjaya ini bukan sekadar part time tetapi kita akan meninggalkan legasi yang akan dikenang dalam memberi manfaat kepada orang lain. Bagaimana dengan penglibatan dalam Digital Learning ini dapat mengembangkan kerjaya Tutor kita ke tahap yang lebih profesional,

Siapa yang sesuai hadir ke Seminar Online #VOT2021 ini??

Mahasiswa

Mahasiswa dan graduan yang ingin mengajar sambil menjana duit poket sendiri

Individu Bekerjaya

Individu yang sudah mempunyai kerjaya tetapi masih mencari kerja ‘part-time’ yang tidak mengganggu kerjaya utama

Pendidik

Sama ada anda guru sekolah, tutor tuisyen, pensyarah atau lain-lain pendidik

Usahawan Pendidikan

Usahawan yang sudah memulakan bisnes tuisyen sama ada private tuition, home tuition mahupun pusat tuisyen dan pusat pembelajaran al-Quran

Pendek kata, newbie boleh, yang berpengalaman pun boleh

Yang tak sesuai ada ke?

Ada... Anda yang rasa tak perlu tambah ilmu dalam pengajaran & pembelajaran PdP & PdPr, tak nak upgrade diri & skil dalam pengajaran, untuk beri lebih manfaat kepada pelajar, boleh baca sampai sini saja.

Kenapa kena hadir?

“Berpengalaman sebagai pegawai IT sehingga menemui passion yang beliau buat secara partime. Dicungkil bakat dalam Tutor Coaching Day sehingga menjadi Speaker FB Live. Kemudian menjadi fasilitator dan speaker untuk program STEM di sekolah dan PPD. Kini merupakan speaker Funtastic Sains UPSR”

“Diberikan amanah untuk menguruskan Teratak Ilmu Az Ziyyad. Awalnya tak yakin nak berkongsi dan nak 'handle' team dengan baik. Setelah bersama dalam Circle dan program CMN kini beliau lebih jelas hala tuju dan yakin untuk menguruskan team dengan baik. Kini team Az Ziyyad sudah berkembang dan menambahkan cawangan. Merupakan Certified Legend Trainer dan mempunyai modul Hijaiyyah Ohsem.”

Siapakah Speaker-Speaker #VOT2021?

Coach Amir Syazwan Manaf

Beliau berpengalaman luas dalam bidang tutoring sejak 2012, dan masih lagi bekerjaya sebagai Tutor & Online Tutor dengan membantu pelajar di dalam subjek Pendidikan Islam di semua peringkat dan pengajaran Al-Quran.

Pernah mempunyai pengalaman sebagai Penulis dalam satu kolum Majalah Al-Islam, beliau bermula sebagai Manager di Institut Icon Mumtaz untuk membantu tutor untuk memulakan serta mengembangkan kerjaya Tutor.

Selain itu beliau juga mempunyai pengalaman dalam mengendalikan program untuk tutor dan guru sekolah seperti PPD Rompin.

Beliau fokus pada Quran untuk kanak-kanak dan dewasa secara personal dan group samada melalui tuisyen di rumah atau secara online dengan menggunakan platform Digylearn.

Merupakan sebahagian Team Funtastic CMN dalam subjek Sains & Matematik serta STEM (Science Technology Engineering & Maths) serta telah mendapat Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya.

Selain itu, Team CMN Funtastic juga telah merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA dan Eduinnovation 2018 UKM.

Banyak memberi coaching dan training kepada tutor-tutor seluruh Malaysia di bawah CMN Academy secara online & offline.

Kini beliau merupakan Head of Tutor Affairs di CMN Academy dengan mengendalikan lebih 250 tutor di seluruh Malaysia.

Coach Isa Idris

Berpengalaman dalam bidang tutoring sejak 2012, dan masih lagi berkongsi ilmu sebagai Tutor.


Bermula sebagai seorang fasilitator dan mula berjinak-jinak menjadi seorang trainer dengan mempunya slot bersama peserta.

Beliau merupakan bekas guru sekolah rendah selama 4tahun dan hampir setahun di sekolah menengah. Beliau juga merupakan salah seorang Trainer dan Event Manager CMN Education Group yang melatih tutor untuk menyampaikan ilmu dengan lebih menarik & berkesan.

Selain itu beliau juga berpengalaman dalam mengendalikan program untuk pelajar sekolah. Kebiasaannya Modul Funtastic KBAT STEM.

Fokus pada subjek Matematik dan membawa Modul ‘Funtastic Matematik’ untuk guru dan pelajar sekolah.

Merupakan sebahagian Team Funtastic CMN dalam subjek Sains & Matematik serta STEM (Science Technology Engineering & Maths) serta telah mendapat Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya.

Selain itu, Team CMN Funtastic juga telah merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA dan Eduinnovation 2018 UKM.

Sebagai Event Manager beliau berpengalaman dalam menjalankan event tahunan CMN iaitu Simposium Tutor Profesional Malaysia dan menjadi tunjang utama dalam menggerakkan dan menjayakan event tahunan tersebut.

STPM dihadiri lebih kurang 200-300 peserta, pendidik dari seluruh Malaysia dan dihadiri juga speaker-spekaer pendidikan yang disegani bagi membuat perkongsian kepada tetamu yang hadir.

Info Seminar Online 'Vaksin Online Tutoring' #VOT2021

Tarikh

9 Jun 2021 (Rabu)

Masa

2.30 - 4.30 pm

Medium Online

Aplikasi Zoom

Pelaburan anda?

Premium

150 / pax

  • Seminar Vaksin Online Tutoring bernilai RM50
  • Bengkel Digital Outstanding Tutor bernilai RM80
  • Exclusive Member Tutor Profesional Malaysia bernilai RM100
  • E-Learning '7 Teknik Mengajar Awesome' bernilai RM50
  • E-Learning 'Step By Step Setup Zoom Untuk Online Learning' bernilai RM50
  • Sesi Khas Group Coaching Praktikal Online Tutoring bernilai RM150

Standard

100 / pax

  • Seminar Vaksin Online Tutoring bernilai RM50
  • Exclusive Member Tutor Profesional Malaysia bernilai RM100

Basic

20 / pax

  • Seminar Vaksin Online Tutoring bernilai RM50